Meer omzet uit je creatieve werk

Stel dat je volledig kan leven van je artistieke werk. Dat je geen bijbaan meer nodig hebt om rond te komen. Dat je met net zoveel plezier kan ondernemen als dat je creatief werk maakt. Dat het niet 'commercieel' voelt en je het dicht bij jezelf kan houden. 

De realiteit is vaak dat je creatieve werk net niet genoeg opbrengt om van te leven. Je begint aan jezelf te twijfelen. Aan je werk te twijfelen. Vinden mensen het wel mooi?

Omdat creatief werk zo ontzettend dicht bij de maker staat voelt het heel persoonlijk als het niet voldoende verkoopt. Je gaat nieuw werk maken, een nieuw project starten en voelt  de energie weer stromen. Maar is dat de oplossing?

Ruim de helft van de kunstenaars heeft een jaarinkomen minder dan €30.000,-. Daar betaal je de broodnodige kosten van maar dan hebt je geen pensioenopbouw, je kan er niet van op vakantie en je kan niet investeren in een opleiding. Op deze manier kan je niet structureel leven van je werk. 

Voor wie deze impasse durft te doorbreken en openstaat voor nieuwe inzichten is deze cursus bedoeld. Ik leer je om zakelijk naar je eigen werk te kijken zonder oordeel. De zakelijke aanpak is een stappenplan om je artistieke doelen te ondersteunen. 

Wat leer je tijdens de cursus?

Je leert hoe je meer omzet haalt uit je creatieve werk​;

Je leert hoe je een eerlijke beloning krijgt voor je werk;

Je leert hoe je slim kan onderhandelen;

Je leert zakelijk kijken naar je creatieve werk;

Extra:

  • Voorbeeld inventarisatielijst voor je werk

  • Analyse tool voor beoordelen huidig werk

  • Voorbeeld beschrijving creatief aanbod incl prijsstelling

  • Richtlijn kosten

  • Ontvang feedback op je begroting

Hoe ziet de cursus er ongeveer uit?

 

Welkom in de cursus

  • Introductie

 

Stap 1: Inventarisatie oud en nieuw werk

1.1. Inventariseer je werk

1.2. Analyseer

1.3. Positionering

1.4. Upsell & downsell

 

Stap 2: Kwantificeren

2.1. Verkoopprijs bepalen

2.2. Conversie

2.3. Richtlijn kosten

2.4. Winst

 

Stap 3: Feedback op je plan

​3.1. Raamwerk in cijfers

3.2. Ontvang en werwerk feedback

 

Stap 4: Implementatie

4.1. Implementatieplan

4.2. Peergroup 

Afsluiting

Je eigen tempo

 

Het is een zelfstudiecursus dus je bepaalt je eigen tempo. Ik raad je aan elke week 1 les te volgen.

 

De opdrachten vragen de nodige tijd. Zeker in het begin. Daag jezelf uit om per opdracht maximaal 1 week de tijd te nemen om erover na te denken. Het gaat erom dat je jezelf open stelt voor een andere kijk op je werk. Dit betekent dat je soms uit je comfortzone moet stappen. Uit het onbekende. En dat duurt soms even. 

Wie heeft deze cursus gemaakt?

 

Dat ben ik, Vicky Fasten. Met zowel een artistieke als financiële opleiding op zak geef ik financieel advies aan creatieve ondernemers. In 2015 ben ik gestart met Startfinance.

 

Kunstenaars die niet alleen de gevoelswaarde maar ook de economische waarde van hun werk kennen hebben wat mij betreft de toekomst.

De online cursus wordt aangeboden via het platform van CultuurCollege. Daar ga je straks ook inloggen en betalen.

 

Wat kost het?

De cursus kost € 75,- excl BTW.

 

De cursus is beschikbaar vanaf december 2020. Heb je interesse? Dan kan je een mail sturen naar fasten@starfinance.nl en dan hou ik je op de hoogte als we gaan starten met de eerste groep. Dan kan je deel uit maken van de testgroep die voor de helft van de prijs de cursus mag doorlopen.