Hi!

Hi, ik ben Vicky Fasten. Welkom op mijn website. Hier deel ik mijn kennis, inzichten en persoonlijke verhalen over ondernemen in de creatieve industrie.

 

De juiste balans tussen kunst en commercie, artistiek en zakelijk, eigen werk en werk in opdracht is niet eenvoudig. Het staat lijnrecht tegenover elkaar. Kunst komt uit je hart en commercie uit je hoofd. Je hart en je hoofd. Daar schrijf ik over. Daar moet ik mijzelf overigens regelmatig aan herinneren.

 

Ik ben een denker. Van nature wil ik dingen ‘begrijpen’. Als ik dingen niet begrijp ga ik nadenken, overpeinzen, mijmeren, dagdromen, etc. Mijn hoofd maakt overuren.

 

Ik zit soms vast in mijn hoofd. Kunstenaars, muzikanten, fotografen, schrijvers, acteurs, creatieve ondernemers helpen mij om weer in contact te komen met mijn hart. Dat raakt mij.

 

Soms raak ik anderen. Als ik in gesprek ben met creatieve geesten die mij vertellen over hun passies en drijfveren. Over de zoektocht naar de waardering voor hun werk. De financiële erkenning die nodig is om door te kunnen gaan. Hoe je het creatieve proces dicht bij je houdt en tegelijkertijd begrijpt hoe je dit het beste kan delen. Dat drijft mij.

 

Ik heb zowel een artistieke als een financiële opleiding gedaan en die werelden komen samen in mijn rol als zakelijk adviseur. Ik werk als zelfstandig adviseur voor creatieve ondernemers en bij de Beroepsorganisatie voor Nederlandse Ontwerpers waar ik ontwerpers adviseer. Daarnaast ben ik ook moeder van drie zoons en aanstaande van een echte Bèta-man. Ik zou ons interieur omschrijven als hufterproof en praktisch. Som probeer ik daar iets aan toe te voegen met mijn creatieve ideeën maar dat wordt totaal niet begrepen.

Lees vooral mijn blog. Daar ga ik op zoek naar de juiste balans tussen hart & hoofd voor ondernemers in de creatieve industrie.