• Vicky Fasten

Investeren in de creatieve industrie


De topsector Creatieve Industrie is de meest dynamische sector van de Nederlandse economie. Zij is een belangrijke aanjager van voor innovatie in andere sectoren.

Donderdag 17 maart 2016 pitchen ondernemers uit de creatieve industrie hun producten en ideeen voor investeerders, producenten en bedrijfsleven. Zijn zijn op zoek naar samenwerkingspartners in andere sectoren zoals de zorg, de uitvaartbranche en de overheid.

Bent u investeerder of heeft u een bedrijf en interesse in een mogelijke samenwerking met een van deze innovatieve ondernemers? Neem dan met ons contact op voor meer informatie. Van alle ondernemers is meer bedrijfsinformatie voor handen. Opvragen en aanmelden: e-mail

De ondernemers:

Jannemarein Renout is beeldend kunstenaar. Vanuit haar ondernemerschap richt zij zich op de fotografie van de toekomst. Zij heeft een innovatieve scantechniek ontwikkeld die zij wil professionaliseren met een partner in de digitale beeldverwerking. Het doel is deze innovatie toegankelijk te maken voor een breder publiek.

Carina Wagenaar is beeldend kunstenaar en gespecialiseerd in levensgrotemedaillons. Zij is op zoek naar high end interieurstylisten die met internationale klanten werken.

Eloi Koster is grafisch ontwerper en vennoot bij ontwerpbureau SKVL. Zijn 'Foreverbook' is een nieuw product voor de uitvaartbranche om nabestaanden te herdenken. Hij is op zoek naar een investeerder voor de ontwikkeling van de ICT infrastructuur.

De Vormforensen is een grafisch ontwerpbureau gespecialiseerd in onderzoek naar maatschappelijke thema's zoals de herkomst van ons voedsel. Zij zijn op zoek naar opdrachtgevers die hun manier van werken als innovatieve en visueel aantrekkelijke R&D tijdelijk willen inzetten.

Suzanne Valkenburg is documentairefotograaf en verbeeldt de kern van een bedrijf of organisatie in een serie rake, pure foto's. Zij is op zoek naar reclame, grafisch en marketingbureau die gebruik willen maken van haar werk.

Eric Lugtigheid is ontwerper en heeft een productconfigurator ontwikkeld waarmee consumenten online meubulair kunnen ontwerpen en aanpassen. Hij zoekt een meubelproducent met passie voor goed ontwerp, ambacht en mooie materialen die ook inziet dat ICT en internetproducten, productieprocessen en verdienmodellen van bedrijven radicaal gaan veranderen en daarin wil investeren.

Marcel Kronenburg is ontwerper en heeft een softwaretechniek ontwikkeld waarmee hij met bestaande print- en tuftmachines in de tapijtbranche tot nieuwe en unieke tapijtontwerpen komt. Hij zoekt een tapijtproducent met wie hij deze techniek verder kan uitwerken.

Anne ten Ham is ontwerper van Nieuw Hollands Licht. Een innovatief gordijn gebaseerd op het camera obscura principe met een sterk rustgevend effect. Het gordijn is door zijn gelaagdheid multifunctioneel als lichtfilter te gebruiken. Anne zoekt een stofferingsproducent die samen met haar dit ontwerp op de markt wil brengen.

Judit Hettema maakt als beeldend kunstenaar videowerk dat appeleert aan het onderbewuste; het zijn vertraagde beelden van plaatsen. Haar werk kan bij dementerende mensen gevoelens oproepen die herinneren aan het verleden en de werkelijkheid. Zij is op zoek naar een technologiepartner die de juiste drager voor haar werk levert om kwaliteit van wonen voor dementerende te verbeteren.

KunstLAB Arnhem heeft in samenwerking met Studio Roos Meerman de tool Tactile Orchestra ontwikkeld. Hiermee kan door middel van innovatieve technologie door aanraking muziek ten gehore worden gebracht. KunstLAB zoekt een partner die dit project samen in de zorgmarkt wil introduceren.

Jasper Livius is productontwerper en zoekt een investeerder om de productielijn van zijn lampenkappenmerk 'Kappennow Amsterdam' op te schalen.

Deze pitchbijeenkomst is onderdeel van het project 'Bridging the gap', een traject waarin beeldend kunstenaars, ontwerpers en architecten begeleid worden in de matching naar een investeeerder, bedrijf of samenwerkingspartner.


62 views